Cevizin Ekonomik Önemi  
 
        Yaklaşık 500 ha'lık alan içinde meyve veren yaşta 30.000 adet ceviz ve meyve vermeyen yaşta 30.000 adet ceviz ağacı mevcuttur. Yıllık kabuklu ceviz üretimi 1.000-1.200 ton civarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu üretim miktarı Türkiye üretim miktarının % 5'ine tekabül etmektedir. Üretilen cevizlerin bir çoğu iç ceviz olarak satılmakta olup, üreticilerimiz cevizlerini daha çok ceviz tüccarlarına satmaktadırlar. Cevizlerin pazarlanmasında şimdilik hiçbir sorun bulunmamakta olup, iç piyasada tüketilmektedir. 2016 yılı fiyatları 1 kg kabuklu ceviz 20-25 TL iç ceviz 50-5 5 TL arasında satılmaktadır.
 
        Cevizin ilçeye yıllık getirisi tahminen 5.000.000 TL civarındadır. Ayrıca hasat edilen cevizler evlerde iç ceviz olarak işlendiği için ev kadınlarına iş sahası oluşması bakımında çok fayda sağlamaktadır. Yine cevizlerin dış kabukları kışın yakacak olarak kullanılmaktadır. Yine son yıllarda aşılı fidan yetiştiriciliği çok iyi bir gelişme kaydetmiştir. İyi aşılı bir fidan fiyatı piyasa fiyatlarını çok üzerinde satılmakta ve arz sıkıntısı yaşanmaktadır. Bir adet aşılı fidan fiyatı 25-40 TL arasında değişmektedir. Bütün bu üstün özellikleri ile özellikle Ankara ve İstanbul piyasasında Oğuzlar cevizi olarak alıcı bulmaktadır.